Miniszteri díjat kapott a Művészetek Háza

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rangos elismerést kapott a városunk kulturális életét koordináló Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Kft.

Az emléknapon a nemzeti erőforrás miniszter adományozott díjakat a kultúra területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotóknak, könyvtárosoknak, a kultúra pártfogóinak, valamint a kultúra támogatóinak. A kiemelkedő munkát végző közművelődési intézmények, - köztük a Művészetek Háza Gödöllő Kulturális és Konferencia Központ - Minősített Közművelődési Intézmény címben részesültek.

A díjakat a Petőfi Irodalmi Múzeumban adta át Halász János a Nemzeti Erőforrás Minisztérium politikai államtitkára és Szőcs Géza kulturális államtitkár. A díj rangját jelzi, hogy az összes közművelődésben dolgozó hazai intézmény közül 17 kapta meg az elismerést. 

A minisztérium már korábban elindította ezt a minősítési rendszert, s az ebben való részvételre egyfajta tesztelésként, négy intézményt kért fel korábbi teljesítményeik alapján, köztük a Művészetek Házát is. Amikor később, egy év után kiírták a pályázatot, az intézmény vezetése úgy döntött, részt vesz a megmérettetésen – tudtuk meg Kovács Balázstól, a Művészetek Háza Gödöllő ügyvezető igazgatójától.

Mint elmondta, a kollégákkal közösen készítették el a pályázatot, nélkülük ez nem sikerülhetett volna, és az is nagyban hozzájárult a kimagasló eredményhez, hogy már évek óta a pályázatban megjelölt kritériumok alapján folyik a szakmai munka. Az elvárások (a szakmai munka folyamatos értékelése, a fejlesztések, kapcsolattartás, művelődő közösségekkel való foglalkozás, belső információáramlás stb.) 95 százaléka itt már meg volt, mert ezek a Művészetek Házában a napi működési folyamat részét képezik.

Az indoklásban többek között az információs tevékenységet, a kiállítások rendezését, a művelődő közösségekkel való foglalkozást, a rendezvények és táborok szervezését, valamint a vezetést, stratégiai tervezést és az emberi erőforrások menedzselését emelték ki. 

Kovács Balázs elmondta, úgy véli, ez az elismerés amellett, hogy megtiszteltetés, a későbbiekben majd előnyt jelenthet a különbözőpályázatok elbírálásánál is.