Művészeti csoportok | GÖDÖLLŐ TÁNCSZÍNHÁZ


Művészeti vezető: Kézér Gabriella és Vajda Gyöngyvér
Tel.: +36 (70) 381-8730
honlap: www.gtsz.hu
e-mail: g.i.tancszinhaz@gmail.com
Facebook elérhetőség
Próbaterem: Művészetek Háza Gödöllő

A táncszínház 2012. május 4-én mutatkozott be először a gödöllői közönség előtt. Az első táncszínházi produkció, amely színpadra került Gödöllő város tematikus évéhez kapcsolódott és annak címét is kapta „Híres Hölgyek Gödöllőn”.

A táncszínház napjainkban is működő két sportegyesületből alakult, amely egyesületeknek ma is feladata, hogy a táncszínház utánpótlását biztosítsa a folyamatos oktatással, képezéssel és az ifjú tehetségeket kutatva hátteret biztosítson a Gödöllő Táncszínház magas szintű szakmai működésének. A két egyesület növendékei mellett a társulat tagjai között találhatóak, és a színház szólistái a Magyar Táncművészeti Főiskola már végzett vagy jelenlegi hallgatói is. A már említett egyesületek a budapesti, MFHDSE Áldás Sportegyesület, amelynek vezetője Kézér Gabriella és a gödöllői Jumpers TSKE, amelynek vezetője Vajda Gyöngyvér. A két említett hölgy alapította a Gödöllő Táncszínházat és mind ketten a Magyar Táncművészeti Főiskola tanárai.

A táncszínház előadásai lehetőség szerint élő zenei kísérettel valósulnak meg, amelyre jó példák lehetnek eddig már színpadra állított és nagy sikerrel teltház előtt megvalósult produkciók.

2012.   december 28-án – Kell a barátság – Élőben kísért: Török Ádám és a Mini

2013.   március 22-én – János Vitéz -

április 5-én – Mozdulatba zárt hangok – Élőben kísért: Castello fúvós ötös

november 12-én – Öreg néne őzikéje – Élőben kísért: Gödöllői Szimfonikus zenekar

december 1-jén – Ég és föld közöttRekviem a szerelemért

Élőben kísért: Cavaletta kórus

2014. május 23-án – SORS / Mezítlábas táncosnő – Isadora Duncan élete – élőben kísért: Menyhei Ádám zongoraművész

november 7-én – Körzetek – Éhezők viadala film adaptációja

november 16-án – Egri csillagok – Zeneszerző: Gémesi Gergely

december 21-én – Diótörő

2015. május 9. - Millió Dolláros Baby (Oscar díjas film táncszínházi adaptációja)

Az elmúlt évadban a táncszínház nagy kihívással nézett szembe, amikor 2015. május 9-én színpadra állította az Oscar díjas film Miilió Dolláros Bébi táncszínházi adaptációját a film alapját képező novella alapján. Az előadásban nem kisebb nevek működtek közre, mint Mihály Tamás Kossuth - és Liszt Ferenc díjas zeneszerző