Programok

A CENZura

Jegyár: 1500 Ft
Eladható jegyek tipusa: Csak ülő helyekMűvészetek Háza Gödöllő
F16 József Attila Stúdiószínpad
Esemény kezdése: 2017. 05. 06. (szombat) 19.00
60 perc, szünet nélkül

A Club Színház premier előadása!

Az emberek azt hiszik, hogy ők alakítják a meséket, pedig valójában pont fordítva történik.

A mesék szereplőiktől függetlenül léteznek mint a formába öntött téridő nagy, csapkodó pántlikái. Széttekerednek az idők kezdete óta. És fejlődnek is. A leggyöngébbek elpusztulnak, a legerősebbek fennmaradnak és minden újrameséléskor tovább terebélyesednek...

A puszta létük alig kivehető, ám szűnni nem akaró mintával szövi át a káoszt, ami a történelem. A mesék sablonokat vésnek be, elég mélyeket ahhoz, hogy az emberek kövessék őket, és minden alkalommal, amikor új szereplők járnak a mese ösvényén, a megszokás tovább mélyül.

Egy mese, ha egyszer elkezdődött, formát ölt. Átvesz minden rezgést annak a történetnek összes addigi földolgozásából. Ezért ismétli folyton önmagát a történelem.

Így aztán ezer hős lopta el a tüzet az istenektől. ezer farkas falta föl a nagymamát, ezer királykisasszonyt csókoltak meg… Immár lehetetlen bármely király harmadik s egyben legkisebb fia számára, ha nekivág egy feladatnak, hogy ne járjon sikerrel.

A meséket nem érdekli, ki vesz részt bennük. Csupán az számít, hogy a mese elmondódjon, hogy a történet megismétlődjön. Vagy ha jobban tetszik, gondolj rájuk eképpen: a mese élősködő életforma, s elferdíti az életeket csakis magának a történetnek a szolgálatában.

Szereplők: Balázs Ádám, Bodnár Balázs, Fehér Virág, Győrfi Laura, Györke Levente, Jakus Mirtill, Keindl Jakab ,Kiss Lőrinc, Lécz Betti, Maródi Imre, Mátrai Balázs, Nagy Jázmin, Nagy Laura, Szepesi Dóri, Valachi Máté

Rendezte: Farkas Lilla

Az előadást 10 éven felülieknek ajánljuk!A változtatás jogát fenntartjuk.

Hasonló programok

Chazz Palminteri: A hűtlenség ára (Faithful)

Jegyár: 4900 Ft
CARYL CHURCHILL: Az Iglic

Jegyár: 1500 Ft
Noir Színház: Aladdin

Jegyár: 2500 Ft
Simon Stephens: Heisenberg

Jegyár: 3500 Ft