Programok

Papajazz

Jegyár: 3000 Ft
Eladható jegyek tipusa: Csak ülő helyekMűvészetek Háza Gödöllő
Királyi Váró
Esemény kezdése: 2018. 02. 08. (csütörtök) 20.00
2x45 perc, egy szünettel


A Papajazz 2005-ben alakult Budapesten, profi muzsikusokból.  Az eredetileg quartet felállású zenekar minden tagja nagy kedvelője volt az úgynevezett „oldschool” jazznek, annak ellenére, hogy nem mindegyikük foglalkozott előtte behatóan ezzel a stílussal.

Első lemezük a „Papajazz”, 2006-ban jelent meg. 2009-ben, egy tagcserét követően lett igazán elkötelezett a zenekar a ’20-as,’30-as és ’40-es évek muzsikája iránt, 2013 elején pedig egy újabb zenész csatlakozásával öt fősre bővült. 2014-ben a zenekar hatalmas sikert aratva szerepelt a tíz napos, franciaországi La Rochelle Dixie-Jazz Fesztiválon.

2015 nyarán rögzítették második lemezük hanganyagát, melyen két dalban vendégük volt Scott Robinson, a new york-i jazztársadalom megkerülhetetlen alakja, aki a felvételen tárogatón játszik. 2016 nyarán a Művészetek Palotájában, a New Orleans Swing Fesztiválon Scott vendégszereplésével be is mutatták az albumot, mely a „My Blue Heaven” címet viseli.

2017-ben a zenekar elkészítette harmadik, „Let’s Dance” című lemezét, mely kimondottan a swing táncok kedvelőinek és művelőinek szól.

Akár egy kiskocsmában, akár egy hatalmas koncertteremben élvezetes, szórakoztató muzsikát játszanak közönségüknek, repertoárjukon megtalálható a korszak rengeteg ismert és számtalan kevésbé ismert slágere. Szívesen tesznek eleget speciális kéréseknek is, mint például swing tánc fesztiválok, vagy egyéb privát rendezvények háttérzene szolgáltatása.


A zenekar tagjai:

Korb Attila – kornett, harsona, ének

Dennert Árpád – klarinét, szaxofon

Sidoo Attila – gitár

Kovács Péter – tuba

Cseh Balázs - dobok


A változtatás jogát fenntartjuk.

Hasonló programok