Programok

Rejtélyes viszonyok

Jegyár: 4900 Ft


Művészetek Háza Gödöllő
Királyi Váró
Esemény kezdése: 2017. 12. 04. (hétfő) 19.00
80 perc, szünet nélkül


Eric-Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok

Variations Énigmatiques

Lövések dördülnek egy eldugott norvég szigeten, ahol a Nobel-díjas író Abel Znorko a világtól elvonultan él. A zseni magányát Erik Larsen kisvárosi újságíró zavarja meg, akinek az író hosszú évek óta először, valamiért mégis hajlandó interjút adni. De hamarosan kiderül, hogy ez a riporter nem elégszik meg a közhelyes válaszokkal. Larsen, újságíróktól szokatlan elszántsággal igyekszik kideríteni, ki az a titokzatos H. M., akinek Znorko a „Be nem vallott szerelem” című regényét ajánlotta… A szokványos kérdésekkel és okoskodásokkal induló riport során azonban egyre különösebb titkok derülnek ki egy cseppet sem hétköznapi szerelmi kapcsolatról.

A francia származású szerzőt - aki Diderot metafizikájából szerzett filozófiai doktorátust - leginkább színdarabjai és forgatókönyvei alapján tartják számon. Közel húsz művét állították már színpadra, több mint harminc országban, és négy nagyjátékfilm forgatókönyvének szerzője, melyek közül a magyar közönség a Velencei fesztivál közönségdíjával jutalmazott Moniseur Ibrahim és a Korán virágait, vagy a Diderot életéből készült A szabadgondolkodót a hazai mozikban is láthatta.

A Rejtélyes viszonyokból, amelynek főszerepét a francia ősbemutatón Alain Delon játszotta, 2002-ben a norvég Kjetil Bang-Hansen, majd 2005-ben Volker Schlöndorff készített tévéfilmet.

Abel Znorko: Hirtling István

Erik Larsen: Lábodi Ádám

díszlettervező: Enyvvári Péter

jelmeztervező: Janositz Izabell

dramaturg: Ruttkay Zsófia

rendezőasszisztens: Vajdai Veronika

rendező: Kolos István

A székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója.
Az előadást az NKA támogatja.A változtatás jogát fenntartjuk.