Programok

Tavasz az Egyetemi Botanikus Kertben

Jegyár: 500 Ft


Művészetek Háza Gödöllő
külső helyszín
Esemény kezdése: 2017. 05. 05. (péntek) 15.00
90 perc, szünet nélkül

Helyszín: Szent István Egyetem - Gödöllői Botanikus Kert (2100 Gödöllő, Páter K.u.1.)

Az 1959-ben alapított kert Magyarország első agrobotanikus kertje, melyben több, mint 1400 hazai és idegenhonos, távoli földrészekről származó növény él. 15 különféle gyűjteménye közül a mérsékeltövi bambuszok, színpompás Magnoliák- és vadrózsák az ország legfajgazdagabb kollekciói közé tartoznak.

Az üvegházban különféle húsevő növényekkel, broméliákkal, kaktuszokkal és más érdekességekkel találkozhat a látogató. Az „Élő-kövület” gyűjteményben a dinoszauruszok kortársai tekinthetők meg. A termesztett növények körében mind ismertebb mind kevésbé ismert haszonnövények is bemutatásra kerülnek. Az erdei tanösvény egy hazánkban egyedülálló erdőtársulásba kalauzol, a vizes élőhelyek számos úszó és vízparti növénnyel ismertetnek meg.

Bár a kert minden évszakban számos látnivalót kínál, mégis talán a tavaszi aszpektusa a legszínpompásabb, s talán nem meglepő, hogy védett növényeinek többsége is ebben az időszakban virágzik. Kertünk 2008 óta Gödöllő város helyi védettségű területe.A változtatás jogát fenntartjuk.

Hasonló programok

Nyugdíjasok Tavaszi Kirándulása

Jegyár: 6500 Ft
Nyugdíjasok Juniálisa

Jegyár: jegyértékesítés hamarosan