KULCS PROGRAM


Miről szól a KULCS program?

Egy március 13-án született gondolat eredményeképpen valósult meg a KULCS, vagyis a Kulturális Dolgozók Válságkezelő Csoportja, amely arra hivatott, hogy azok a kulturális területen dolgozó munkatársak, akiknek van felszabaduló kapacitása, azt a veszélyhelyzetben és a jó ügy érdekében segítségnyújtásra fordíthassák.
Egyre több településen szerveződik a kulturális élet részvevőiből olyan segítő csapat, amely akár maszkok varrását vállalat, akár online elérhető foglalkozásokkal és előadásokkal teszi élhetőbbé a hétköznapokat.
Ez az alulról jövő kezdeményezés az előadó-művészet és a közművelődés részéről fogalmazódott meg és az összefogás jegyében szeretné minél szélesebb körben hirdetni és aktívan bevonni mindazokat, akik nyitottak a segítségnyújtás bármely formájára.

A MUZA is csatlakozott a KULCS-hoz, mégpedig többek között a #kuckókultúra elnevezésű kezdeményezésével, melynek keretében minden hétköznap értékes nemzetközi, országos és természetesen helyi tartalmakkal jelentkezik az intézmény Facebook oldalán. Ezen túlmenően pedig kollégáink örömmel vállalnak olyan feladatokat, amelyekkel Gödöllőn is segíthetjük a járvány elleni minél hatékonyabb védekezést!