Kultúrházak éjjel-nappal 2019 - Gödöllő


Február 15-e és 17-e között ismét a művelődési házakra irányult a figyelem az immár tizenharmadik alkalommal megvalósuló Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat alkalmából. Idén a több mint ezer program között három kiemelt helyszíne volt az eseménysorozatnak – Gödöllő, Kecskemét, valamint Erdőkertes, és először két Európai főváros is, Bécs illetve Bukarest is csatlakozott a programhoz.

A rendezvénysorozat résztvevői, így a kiemelt helyszínek is, az idei fő tematikához – Mindennap értéket adunk – igazodva szervezték programjaikat. 


Február 15-én Gödöllő adott helyet a Kultúrházak éjjel-nappal országos megnyitó eseményének a Művészetek Háza szervezésében.
A háromnapos országos eseménysorozatot Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkára indította útjára.
A megjelenteket Novák Péter védnök, valamint Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke köszöntötte.
A megnyitó lezárásaként az Urban Verbunk néptáncegyüttes adott rövid gálaműsort, majd Vecsei H. Miklós, a Vígszínház színművésze és Novák Péter közösen avatták fel és adták át a legújabb POKET zsebkönyvautomatát.


A programsorozat idei kiemelt tematikája, a Mindennap értéket adunk jegyében a megnyitó résztvevői és a sajtó képviselői betekinthettek a gödöllői Művészetek Háza  programjaiba, többek között a Cimbaliband és Danics Dóra nyílt zenekari próbája, a Talamba Ütőegyüttes hangszerbemutató koncertje, hangszerkészítés és workshop, továbbá színházi performansz várta a nagyérdeműt.
 
A korábbi évek gyakorlatát követve kiemelt helyszínként idén szombaton egy nagyváros, míg vasárnap egy kisebb település kerül a fókuszba. A szombati napon Kecskemét, vasárnapi programok kiemelt helyszíne, Erdőkertes volt.