Programok

"Laxenburg és környéke" Terebesi Gyula fotókiállítása

Jegyár: A belépés díjtalan.
Eladható jegyek tipusa: Ülő és álló helyek isMűvészetek Háza Gödöllő
Konferenciaterem
Esemény kezdése: 2018. 10. 11. (csütörtök) 17.00

ÉLETRAJZ.

Te, ki olvasod-e sorokat. Nem sokat tudsz meg rólam, hisz nem is ismerjük egymást. Nem találkoztunk személyesen, nem beszélgettünk soha. Hogy képet alkoss rólam, ahoz idő kell. Talán a képeim többet mondanak rólam mint a szavak.
Azért bemutatkozom.
Terebesi Gyula a nevem. Magyar vagyok. Születtem, Csehszlovákiában 1957 június 27-László napkor, ami azért érdekes mert édesapámat Lászlónak hívták. Iskolába is jártam rendesen ahogy kell. Kassán érettségiztem. Gépészeti technikumba jártam. Úgy 15 éves koromban kezdtem el fényképezni. Karácsonyi ajándék volt a szüleimtől, egy régi NDK gyártmányú gép. Megismertem a fényképek elkészítési módját is. Az iskola elvégzése után, mint minden rendes állampolgárnak katonai szolgálaton kellet rész venni két évig. Nekem Szerencsém volt. Európa egyik legszebb városában szolgáltam PRÁGÁBAN. Jelenleg Szlovák állampolgár vagyok. A Prágai két év nagy hatással volt rám. Megismertem azt a gyönyörű várost és a cseh embereket. Folytattam a fotózást Prágában, egy kölcsön géppel. Mikor véget értek a Prágai évek, hazakerültem, jött a család, gyerekek, gondok. Majd úgy harminc éves koromban kezdtem el igazán foglalkozni a fényképészettel. Autodidakta módon sajátítottam el a fotózás tudományát. Könyvekből, amit főleg antikváriumokban szereztem meg. Persze mellette vásároltam frissen megjelent szakirodalmat is. Időm nagy részét jelenleg Laxenburgban töltöm a párommal. Ismerkedem Laxenburggal és környékével.
Idővel lassan jöttek a kiállítások amit egy amatőr képzőművészeti társaság a TICCE segített megszervezni és támogatni. Lassan húsz éve vagyok tagja ennek a TICCE klubbnak. Kiállításaim eleinte Királyhelmecen, lakhelyemen jöttek létre, majd a régión belül más településekre is eljutottak a képeim. Merem állítani, hogy megismerték sokan a képeimen keresztül a Bodrogköz szép tájait. Kiállításim színhelyei kitágultak: Kassa, Magyarországon- Mezőkövesd, Záhony, Kisvárda, Budapest.
A kiállítás megtekinthető 2018. november 19-ig.A változtatás jogát fenntartjuk.

Hasonló programok

Sok van, mi csodálatos, Gödöllő a mi városunk - Hegedűs Gáborné-Koltay Zsuzsanna és Dr. Némethné Takács Ildikó kiállítás megnyitója

Jegyár: A belépés díjtalan
Végtelen színek, Danku Dorottya kiállításmegnyitó

Gödöllői Méhész Egyesület rajzkiállítás megnyitója

Visszatekintés -A komáromi Alkotókör kiállítása