Programok

Rózsa Pál - Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska

Jegyár: 1200 Ft


Művészetek Háza Gödöllő
Színházterem
Esemény kezdése: 2018. 04. 11. (szerda) 14.00
50 perc, szünet nélkül

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar Mesélő Muzsika című ifjúsági hangversenybérletének 3. előadása.

A 2016. őszén alakult fuvolanégyes alapító tagjai: Fábián Tímea,Ilyés Dalma , Kurunczi-Illésy Orsolya, Klimászné Varga Zsófia fuvolaművészek .

Mindannyian elkötelezett kamaramuzsikusok, akik a fuvolakvartettben végzett művészi tevékenységük mellett más kamaraformációk résztvevőiként külön-külön is számos külföldi és hazai fellépéssel büszkélkedhetnek, valamint rangos hazai és nemzetközi versenyeredményeket is maguknak tudhatnak.
Összeköti őket közös múlt, neves tanáraik, és a hasonló alapokon nyugvó iskolázottság. Mindezek nagyon fontosak az együttes életében, továbbá elősegítik egy olyan egységes hangzás- és játékmód létrejöttét, amely közös művészi munkájuk legfőbb és legvonzóbb tulajdonságát jelentik.
Legutóbbi fellépéseikről információkat, hirdetés, fotó- és hanganyagot az együttes hivatalos Facebook oldalán találhatnak: https://www.facebook.com/flautonequartet/

Csellón közreműködik: Pribay Valéria

Rózsa Pál - Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska

„Furán hangzik, belátom: királylány a barátom.
Hogyha van egy lazább hetünk, elég gyakran beszélgetünk,
én kérdem, ő válaszol: ez a mese róla szól…..” /Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska/

Erdős Virág - József Attila-díjasmagyarköltő, író, drámaíró - Pimpáré és Vakvarjúcska című verses meséje alapján született a darab, amelynek zeneszerzője Rózsa Pál. A komponista a Flautone Quartet felkérésére átiratot készített 4 fuvolára és csellóra, az eredetileg fuvolára, vonós kvartettre és zongorára írott zeneműből. Az irodalmi mű hosszabb, dráma változatából később opera is készült.

A zenei befogadást nagyban segíti még a narrációval egybekötött animációs film is, amelyet Janik Zoltán álmodott vászonra. A produkció bemutatásával az együttes további célja: az előadott zeneművön keresztül megismertetni a hallgatóságot a fuvolás hangszercsalád tagjaival; a kortárs zene népszerűsítése a gyermekek körében; illetve az élőzene összekapcsolása más művészeti ágakkal, mint például a színház és filmművészettel, irodalommal.A változtatás jogát fenntartjuk.

Hasonló programok

Cimbalom Brothers

Jegyár: 3000 Ft
Apostol együttes koncertje

Jegyár: 3700 Ft
Tomasz Máté és Moldoványi András cselló- és zongora előadása - a Zeneakadémia tehetségeinek hangversenysorozata

„Királyi Akadémia – komolyzene magasfokon”

Jegyár: Jegyértékesítés hamarosan.
Csiribiri - Halász Judit koncertje

Jegyár: 2500 Ft