Programok

SZÍNHÁZBÉRLET 2020. március-június

4 előadást tartalmazó bérlet
Jegyár: 14 900 Ft


Művészetek Háza Gödöllő
Színházterem

SZÍNHÁZBÉRLET AKCIÓ!!!

Január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából egész nap 22%-al olcsóbban lehet megvásárolni a 2020 MÁRCIUS-JÚNIUSI színházbérletünket! Ezen a napon 14.900 Ft helyett, 11.600 Ft-ért lehet vásárolni online vagy személyesen a MUZA Jegyirodában, ami ezen a napon 11.00-19-ig tart nyitva! 4 előadást tartalmazó bérlet: 

- Orlai Produkciós Iroda - Stefan Vögel: Egy apró kérés - Március 14. 19.00
Arnold sikeres építész. Megkapta élete legnagyobb felkérését: tervezzen látványos toronyházat Párizs közepére. Minden oka megvan az ünneplésre, erre is készül feleségével és legjobb barátaival. Kathrin azonban váratlan hírrel érkezik haza; egy pillanat alatt az összes közép- és hosszabb távú tervük új megvilágításba kerül. A két házaspár olyan meglepő komikus játszmák és szópárbajok közepén találja magát, amelyeknek egyikük sem sejti a kimenetelét. Németországban nagy színpadi sikere volt a vígjátéknak, amely kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról szól őszintén és cinkos humorral. 
Szereplők:  Szávai Viktória, Járó Zsuzsa, Debreczeny Csaba, Mészáros Máté / Rába Roland
A szerző engedélyét a Thomas Sessler Verlag GmbH és a Hofra Kft. közvetítette.

Manna Produkció - Pataki Éva: Edith és Marlene - Április 29. 19.00
„A francia Edith Piaf és a német Marlene Dietrich találkozása sorsszerű volt. A XX. század két zsenije szélsőségesen eltérő habitust képviselt: Piaf az önpusztító szenvedély, Dietrich a végletes fegyelem és profizmus útján járt, s, hogy kinek volt igaza – azt döntsék el a nézők! Amikor az üres papír fölött ültem, azon töprengve, hogy hogyan is lépjenek színre és szólaljanak meg ezek a csodálatos nők, Piaf dalait hallgattam, és beleborzongtam. Egyet ígérhetek, önök is hallani fogják a dalokat, és önök is borzongani fognak.” – írja a szerző: Pataki Éva.
„Különös élmény számomra, hogy bő huszonöt év után újra életre kel az Edith és Marlene, amit Mészáros Márta biztatására írtam a Pesti színháznak, és, amit ismét ő rendez. A darab a prágai, a pozsonyi és a varsói bemutatók után ismét „hazatér", és megint két csodálatos színésznő lép benne színpadra.”
Szereplők: Botos Éva, Nagy-Kálózy Eszter, Kecskés Karina, Fodor Annamária, Marton Róbert, Nagy Dániel Viktor, Csémy Balázs, Wágner Puskás Péter
- Rózsavölgyi Szalon - Romain Gary (Émile Ajar): Salamon király szorong
A címadó nem Dávid és Betsabé bölcs fia, hanem a párizsi illetőségű, nyolcvanöt éves Salomon Rubinstein, visszavonult nadrágkirály, aki a konfekcióiparban szerzett vagyonából ajándékküldő és lelkisegély-szolgálatot finanszíroz, sőt álmatlan éjszakáin maga is odaül a telefonhoz, enyhíteni halálfélelmét, illetve tagadni annak elkerülhetetlenségét.
Ez a Salamon király rokon lélekre talál Jean-ban, a huszonöt éves fiatalemberben, aki elkeseredett küzdelmet folytat a természet törvényei ellen, és egyáltalán, minden állatért és emberért, amelyet vagy akit kihalás vagy meghalás fenyeget.
Veszélyeztetett egyed például Madame Cora Lamenaire, az egykor szebb napokat látott, hatvanöt éves sanzonénekesnő, aki a német megszállás alatt egy gestapós szépfiúra cserélte Rubinstein urat, és a hetvenes évekre már nagyon mélyre süllyedt, egészen egy söröző alagsoráig, vécésnéninek.
Jean nem személyre szóló, hanem általános humanizmusból felkarolja, és táncolni, majd ágyba viszi Madame Corát, ami bizonyos megaláztatásokkal és igen áldozatos kompromisszumokkal jár, de végül minden jóra fordul…
Szereplők: Jordán Tamás, Hernádi Judit, Mohai Tamás, Sipos Vera

- Zenthe Ferenc Színház - Molnár Ferenc: Az ördög 
Molnár Ferenc örökérvényű Mefisztó-története, Az ördög fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel világítja át a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit.
János, a tehetséges festő izgatottan várja legjobb barátja feleségét, Jolánt, hogy megfesse a portréját. A találkozás kínos, mindketten próbálnak felülkerekedni egymás iránt táplált, elfojtott szerelmükön. Jolán már éppen készülne modellt ülni, amikor váratlanul megjelenik egy elegáns és sötét tekintetű alak, az Ördög. „Sehonnan se jöttem és sehova se megyek. Itt vagyok.” – mondja, és itt is marad, amíg ravasz tervét véghez nem viszi. Nem nyugszik, míg fel nem fedi a leplezett vágyakat, s a két szerelmest alaposan meg nem kísérti.
Szereplők: Mészáros Máté, Fenyő Iván, Bozó Andrea...


A műsorváltozás jogát fenntartjuk.
A változtatás jogát fenntartjuk.

Hasonló programok