Programok

XXIX. Magyar Szabadság Napja: Kötéltánc - az Urban Verbunk előadása

Gödöllői Nyár
Jegyár: A belépés díjtalan


Művészetek Háza Gödöllő
Világfa
Esemény kezdése: 2019. 06. 29. (szombat) 20.30
90 perc, szünet nélkül

Minden év június utolsó szombatján emlékezünk meg arról, hogy Magyarország szabad, független állam - ekkor vonultak ki hazánkból az utolsó orosz csapatok. 2000-ben az országgyűlés törvényt alkotott, hogy ez a nap a Magyar Szabadság Napja legyen. Gödöllőn, az Alsóparkban álló Világfa előtt 1991 óta minden évben több ezer ember előtt tisztelgünk e neves esemény előtt, a magyar történelem és kultúra értékeinek bemutatásával.

Idén a XXIX. Magyar Szabadság Napja tiszteletére az Urban Verbunk bemutatja:

PARKOUR ELEMEK IHLETTE NÉPTÁNC KOMPOZÍCIÓ
KÖTÉLTÁNC

A harmónia a mindenség mélyén lapuló állandó melódia. Elfojthatatlan ritmus, ami a lélek legbelsejébe hatolva alakítja mindennapi életünket.
Olyan erő és lágyság, ami a harmonikus emberben egyszerre működik, hol az egyik van kívül s a másik belül, s hol fordítva. De titkának megfejtéséhez mindannyian egyetlen vékony kötélen egyensúlyozunk. Van, hogy lezuhanunk, hogy aztán az elejéről folytassuk az utat és van, hogy igen nagy távokat is egészen könnyedén megteszünk. De mindig vannak olyanok is, akik egyetlen lépést sem tesznek, csak csodálják vagy irigylik azokat, akik pálcával a kezükben bátran lépkednek a vonzó ismeretlen felé. Egy olyan világba, ahol garantáltan lesz fent és lent, könnyed találkozások, és kemény szakítások...
Ezt is szimbolizálja az előadás díszlete, az a 4 méter hosszú, lépcsőzetes, forgó mérleghinta, ami a táncosokat repíti szédítő magasságokba és iszonytató mélységekbe.

Esőnap: 2019. június 30. (vasárnap) 20.30

Változtatás jogát fenntartjuk!

A változtatás jogát fenntartjuk.

Hasonló programok