Programok

Trans-Formation

Jegyár: 3000 Ft


Művészetek Háza Gödöllő
Királyi Váró
Esemény kezdése: 2018. 01. 24. (szerda) 20.00
2x45 perc, egy szünettel


A zenekart 2005 júliusában hívta életre Pozsár Eszter www.pozsareszter.hu . A kvartettet szokatlan hangszer-összeállítás jellemzi: a ritmus-szekciót gitár, basszusgitár, dob és ütőhangszerek alkotják, ezekhez társul a jazz zenében oly ritkán hallható fuvola, illetve a szoprán szaxofon.


Pályafutásuk során a játékosok mindegyike tett már kitérőt sok más zenei stílus felé. Ezeket, a tapasztalatokat, irányzatokat, érzéseket az együttes tagjai egy különleges zenei szövetté alakítják - transzformálják, melyet a TRANS-FORMATION név fémjelez.


A Trans-formation saját kompozíciókat ad elő. Zenéjét műfaji besorolás szerint a jazz tágan értelmezett korlátai közé lehet beszorítani, de tartalmaz rockos illetve kortárs zenei elemeket és helyenként világzenei hatások is fűszerezik. A szerzeményeket legtalálóbban „kortárs jazz-fantáziáknak” lehet a nevezni. Kortárs – olyan értelemben, hogy a dalok szerzői ma élő és alkotó muzsikusok.


Hangulatát tekintve rendkívül sokszínű érzelmeket közvetít - melankolikus, harsány, édeskés, tüzes, fanyar, játékos és helyenként groteszk.
A változtatás jogát fenntartjuk.

Hasonló programok