Érzékenyítő tréningen vettek részt a Művészetek Háza dolgozói


2019. április 5-én pénteken a Művészetek Háza valamennyi dolgozója egész napos, differenciált tréningen vett részt.

 

A Gödöllő Városi Nyugdíjas Egyesület vezetőivel és tagjaival közösen, kora délelőtt először tavaszi kertgondozást végeztek a MUZA épülete környezetében, amelynek során kitakarították a virágágyásokat, rendbe tették a füves részeket, valamint (sajnálatos módon) több zsáknyi szemetet is összegyűjtöttek az Alsópark közeli ösvényein és az épület parkolójában.

 

Ezt követően tanulságos és megrázó érzékenyítő tréninget tartottak számukra a Fővárosi Önkormányzat Gödöllői Idősek Otthonának dolgozói és lakói, valamint az érintettek családtagjai. A Művészetek Háza munkatársai a tréning során maguk is kerekesszékbe ültek, ezzel próbálva meg bejárni munkahelyük külső és belső környezetét. Kovács Balázs, a MUZA ügyvezetője, köszönő beszédében kiemelte: intézményük eddig is mindent megtett a gödöllői fogyatékkal élők színházi- és más kulturális programokhoz való hozzáférése megkönnyítésének érdekében, de a tréning során szerzett empirikus tapasztalatokkal gazdagodva további lépéseket is fognak tenni az épület teljes akadálymentesítése érdekében. Szomorú-vidám, játékos feladatokon keresztül a munkatársak néhány perc erejéig azt is kipróbálhatták, milyen nehézségekkel szembesülnek a mindennapokban a demenciában szenvedők, illetve a vakok- és a gyengén látók.

 

A tréning zárásaként átadásra került a MUZA által a közelmúltban vásárolt defibrillátor készülék, amelynek használatáról külön képzésben is részesültek a munkatársak.