Nagy imréné Ágnes természetfotókiállításaMűvészetek Háza Gödöllő

Helyszín: F62 Rendezvény- és kiállítóterem

Nagy Imréné Ágnes négy éve fotózik tudatosan és hobbi szinten. Fő irányvonala a természet, ezen belül a táj- és a közelkép (makró). Szívesen fényképez "vizes" témákat, megfogja a napkelte-naplemente fantasztikus színvilága, a ködös táj misztikussága. Legkedvesebb helyszínei a Dunakanyar, ezt körülvevő hegyek, tavak, botanikus kertek, legkedvesebb fotós évszaka pedig az ősz. Nagyon sokat járja a természetet, szeret kirándulni. Mivel a gép mindig van nála, így megörökítheti a számára kedves, vissza nem térő pillanatokat. Fotóival be szeretné mutatni, mily csodás is a természet! Lenyűgöző, magával ragad a szépsége, harmóniát, nyugalmat sugároz és hogy mindig más arcát mutatja. Több magyarországi és nemzetközi pályázaton vesz és vett már részt. Fotói hazai és külföldi oldalakon is fent vannak, emellett fellelhetők vándorkiállításokon, könyvek, naptárak illusztrációjaként, galériákban. Hazai régiós pályázaton egy harmadik és egy első helyezést is elért. Csak manuális beállítással dolgozik. Fotói nyersek, vagyis nincs rajtuk semmilyen utólagos módosítás.


Gépparkja analóg (filmes), tükör nélküli (MILC) és egy tükörreflexes (DSLR). A fotózás élete meghatározó részévé vált, életformája lett. Szereti és élvezi minden pillanatát. Fontos az elhivatottság és kitartás. Arra törekszik, hogy a képei láttán csodálkozásra késztesse a nézőt, érzéseket váltson ki. Át tudja adni mindazt, amit a fotózás pillanatában érez. És ha fotói láttán csak egy pillanatra is valaki átéli azt, már megérte!


"Ne azt fotózd, amit látsz, hanem amit érzel!" (Baricz Kati)A kiállítás MEGNYITÓ NÉLKÜL nyílik meg.

A kiállítás 2023. október 5-től, hétköznap a MUZA nyitvatartási idejében tekinthető meg, hétvégén pedig 10-14 óra között.