Rólunk

A Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. Gödöllő város és a térség meghatározó kulturális központja és előadó-művészeti intézménye. A Művészetek Házában minden korosztály számára kínálunk értékes és igényes programot, élményt. A magas szakmai színvonalú rendezvények változatos műfajokat képviselnek: prózai és zenés színházi előadások, táncszínház, komoly és könnyűzenei koncertek. A Művészetek Háza tevékenységi körét tekintve hosszú évek óta sikeres és a régióban hiánypótló befogadó színházként működik, amely egyre gyakrabban koprodukcióban visz színre darabokat.  


Befogadó színházként alapvető célunk, hogy minden korosztály számára vonzó programpalettát kínáljunk, ezért a gyermek, ifjúsági és felnőtt színházi előadások széles repertoárját biztosítjuk látogatóink számára. 


A pótszékekkel együtt 450 főt befogadó színházterem, a 434 m2 hasznos területű konferenciaterem és 8 különböző méretű szekcióterem az elkövetkezendő években is ideális helyszíne konferenciáknak, üzleti találkozóknak, bemutatóknak, kiállításoknak és más turisztikai rendezvényeknek 


Nélkülözhetetlennek tartjuk a folyamatos elégedettségi méréseket, melyek segítségével visszacsatolást kapunk a tevékenységünkről és pontosabb képet kapunk látogatóink igényeiről. Az elmúlt években ezen felmérések azt mutatták, hogy egy 5-ös skálán a MUZA teljesítményét 4,5-re értékelték színház és közművelődés terén egyaránt.


Folytatva az elmúlt évek gyakorlatát, a MUZA egyre szélesebb körű együttműködésre törekedett a kulturális élet különböző szereplőivel. Továbbra is kiemelt szerephez jutott a társintézményekkel való kiváló kapcsolat ápolása, hiszen a programokat csak szoros együttműködésben tudjuk zökkenőmentesen megszervezni és lebonyolítani.


Tagja vagyunk a Magyar Teátrumi Társaság Egyesületének. Fontos feladatunknak tekintjük a színjátszás segítését, a magyar nyelven játszó színházakkal ápolt kapcsolatot és együttműködését. Szándékunk továbbá szakmai fórumok, találkozók, színházi fesztiválok közös szervezése és lebonyolítása, eseti és állandó művészeti közösségi fórumok működtetése, támogatása.


A művészet, a kultúra mindannyiunk közös kincse, s kulturális programokon együtt részt venni örömteli, személyiségünket gazdagító, tartalmas időtöltés, amely később életfilozófiává, egészséges szenvedéllyé vagy akár hivatássá is válhat. A kultúra a család minden tagja számára érdemi gyarapodást jelent szellemileg és lelkileg egyaránt, programjainkkal a családokat tekintjük elsődleges célközönségünknek, hiszen a család a társadalom alapegysége, tehát a család a kultúra legalapvetőbb közvetítő közege. Meggyőződésünk, hogy az előadó-művészeti többlettámogatás nélkül nem tudtunk volna olyan színes, változatos programokat, rendezvényeket, eseményeket szervezni, amely minden korosztályt képes megszólítani és rendszeres kultúra fogyasztóvá tenni.