Művészeti csoportok | CAVALETTA MŰVÉSZETI EGYESÜLET


CAVALETTA NŐIKAR (1991)
AD HOC SZÍNHÁZ (2000)
CSAPÓ FÚVÓS KVARTERR(2009)

 

Karigazgató: Márton Danku István
Tel.: +36 30 638-7486
e-mail: martondankuistvan@citromail.hu
Facebook elérhetőség
Próbaterem: Művészetek Háza Gödöllő

 
 
Jubilál a Cavaletta Művészeti Egyesület
 
Izgalmasnak és tartalmasnak ígérkező év kezdődött el 2011-ben a Cavaletta Művészeti Egyesület életében, hiszen tagjai hármas jubileumot ünnepelnek.
Húsz évvel ezelőtt, 1991-ben alakult meg a városunk kulturális életében jelentős szerepet betöltő Cavaletta Nőikar Danku István tanár úr volt zenei tagozatos növendékeiből. 2000.szeptember elsején megalapították a Cavaletta Művészeti Egyesületet, melyhez még abban a hónapban csatlakozott a tanár úr által irányított Ad Hoc Színház társulata is. 
 
Van tehát mit ünnepelni: 
20 éves lett a Cavaletta Nőikar, 10 éves a Cavaletta Művészeti Egyesület és az Ad Hoc Színház.
 
Április 17-én 19:00 órai kezdettel az Ad Hoc Színház társulatának Léni néni című három felvonásos zenés bohózatának gödöllői előadásával megkezdődnek a jubileumi bemutatók. A Cavaletta Nőikar május 11-15. között koncertútra indul Finnországba. Hangversenyeznek testvérvárosunkban, Forssaban és volt kórustaguk, Suvi Tolvanen egyházközségében is, Kangasniemiben
 
Szeptembertől minden hónapban terveznek fellépést.
Szeptember 24-én és 25-én a líceumi színjátszó találkozó keretén belül ismét színre viszik a Léni néni bohózatot a Gödöllői Művészetek Házában.
Október 27-31. között fogadják zenészbarátaikat a testvérvárosi Aichachból, közös és önálló koncerttel lépnek fe la Művészetek Házában, illetve a Gödöllői Királyi Kastélyban. Az Ad Hoc Színház október 15-én Turán mutatkozik be darabjával.
November 5-én a nőikar Szadán lép közönség elé Peter Cornelius d-moll miséjével, a színjátszósok pedig Pusztamonostorra látogatnak 19-én.
November 26-án a művészetek házában „In memoriam dr. Szabó Gyula” címmel két bemutató lesz: az egyesület harmadik csoportjának, a Csapó Fúvós Kvartettnek ill. Bense Edina énekesnek és Kemény Gábor zongoristának lesz fellépése, melyet egy egyfelvonásos darab, az Úton bemutatója követ.
December 11-én a Királyi Kastély dísztermében fogják a jubileumi évet bezárni a Cavaletta Nőikar tagjai. Pergolesi Stabat Materével búcsúztatják az elmúlt éveket, melyek emlékeiből kiállítást rendeznek, de terveznek kiadványt és DVD-t is megjelentetni.
 
A koncertek folyamán meghívott vendégként fognak közreműködni tanár úr volt növendékei:
Dezső Piroska, Benedek Krisztina, Baráth Nóra, Baráth Emőke, Lovas Orsolya, Kemény Gábor, Heltai Zoltán Csapó Tamás, Danku Eszter Anna, és ismét bemutatásra kerül Gémesi Gergely oratóriuma, a Rekviem a szerelemért.
Zongorán a közreműködést Ferenczy Beáta és Soós Gabriella tanárnők vállalták.
 
Az egyesület tagjai köszönetüket fejezik ki támogatóiknak és Gödöllő Város Önkormányzatának segítségét.