Diáksziget Támop | AUTOGÉN TRÉNING


Kezdés: 2011. szeptember 15.
Időpontja: hetente csütörtökön 17.00-19.00-ig
Alkalmak száma: 25 alkalom
Foglalkozásvezető: Csík Völgyi Katalin
Életkor: 14-18 évesek
Maximális csoportlétszám: 7 fő

A jelentkezési határidő lejárt!

Várunk minden 14 és 18 év közötti fiatalt az autogén tréningre amely egyfajta relaxációs módszer, mely a szervezet önszabályozó képességének helyreállításával vagy kialakításával nyit utat a testi-lelki-szellemi harmóniához.

 

Az “autogén” szó görög eredetű; az “autos” jelentése “ön”, a “genos”-é pedig “származik”, tehát valami, ami saját magunkból származik. A “tréning” jelentése: gyakorolni, azaz rendszeresen, tréningszerűen végzett gyakorlatról van szó, amely során a teljes ellazultság testi és lelki állapota érhető el.

Az izmok ellazulásával csökkennek a lelki feszültség, a szorongás tünetei is, ezen kívül relaxált állapotban elménk befolyásolni képes testünk önszabályozó rendszerét, amely a keringést, légzést, szívritmust és egyéb testi funkciókat kontrollál.

A módszer megtanulásával és rendszeres gyakorlásával képesek lehetünk könnyebben és tudatosabban elérni egyfajta belső nyugalmat, csökkenthetjük a stresszt és a fájdalmat, egyre jobb mentális és testi önismeretre tehetünk szert, fokozott testi tudatosságot alakíthatunk ki, ezáltal jobban tudunk figyelni testünk jelzéseire.