Diáksziget Támop | KINEZIOLÓGIAI ELŐADÁSOK


Kezdés: 2011. szeptember 12.
Időpontja: kéthetente hétfőnként 16 – 17. 30-ig
Alkalmak száma: 10 alkalom
Foglalkozásvezető: Szokán Mónika, Hahnné Gróf Joli
Életkor: 10-14 évesek
Maximális csoportlétszám: 15 fő

 

TEMATIKA

1. Mi a kineziológia, és hogyan működik?

2. Hogyan segít a módszer a hétköznapi életünk megváltoztatásában?

3. Brain Gym: képesség és készségfejlesztés, tanulási nehézségek, koncentráció és figyelemzavar, agyféltekék összehangolása, speciális ill. három dimenzióban.

4. Edu-K in Depth: az intelligencia hét dimenziója, teljes test-szellem rendszer, a testtartás és testbeszéd az agyi-összehangolás részére összefüggésekről-kifejezésekről ad tájékoztatást, hogy még eredményesebben használjuk ki tanulási képességeinket.

5. Movement Dinamics: sok játékos mozgás, ami lazít és energetizál, aerob mozgás: tartós, dinamikus, nagy izomcsoportokat igénybevevő gyakorlatok, fokozza az agy vérellátását, endorfint termel, jobb lesz az anyagcsere és a szervezet oxigénellátása.

6. Optimális Agyi Szervezés: rátalálni saját leghatékonyabb tanulási módszerünkre az agyi és testi dominanciánk meghatározása által. (jobb-bal agyfélteke, szem, fül, kéz, láb, ill. testünk melyik oldalát részesítjük előnyben)

7. Touch for Health: testünk 14 fő izmához rendelt meridián segítségével korrigálhatjuk az energiaáramlást, így a belső szerveink működését hatékonyabbá tehetjük

8. Wellness Kineziológia/Stressz Release: a módszer lehetőséget kínál a stressz kezelésére, a stressz alól való felszabadulásunkra és a stresszhez való hozzáállásunk megváltoztatására.

9. One Brain: az egyén érzelmi állapotának meghatározása, tudatos, tudatalatti és testi szinten, a negatív élmények feloldása által a test energetikai állapotának helyreállítása.

10. Bach virágterápia: 38 féle növény segítségével helyreállítja a test-lélek-szellem egyensúlyát, segít a lelki problémáink alól felszabadulni, megélni boldogságunkat.