Programok

A PeliKlán Egyesület bemutatja: Stone Sober

Tavaszi Fesztivál - ART MUZA
Jegyár: 1000 Ft


Művészetek Háza Gödöllő
Helyszín: MUZA mögötti szabadtéri színpad
Esemény kezdése: 2023. 05. 28. (vasárnap) 19.30
60 perc// alternative psychedelic rock duo


Kubik Cseni | dob, ének, orgona

Urbán György | gitár, ének, orgona


Ha kedveled a The White Stripes egyszerűségét és a King Gizzard & The Lizard Wizard őrületét, akkor ezt a lendületes, alternatív pszichedelikus rock duót is bírni fogod! Elektromos orgona, fürge dobok, expresszív gitárhangzás, sőt: időnként hangszer cserebere.

A Stone Sober 2021 júniusában indult útjára, méghozzá Deep Ecstasy című kislemezével. A huncut váratlanokban gazdag anyagnak köszönhetően hamar bekövetkezett a debüt koncert is. 2021 augusztusában, a budaörsi PostArt színpadán mutatkoztak be, amelyet folyamatos koncertezés, valamint formabontó ötletek sora követett.


2021 decemberében dobták piacra a röviden csak „Kína” néven emlegetett fenevadat, amely a várva várt első klipet is magával hozta. A hivatalos nevén az Xtreme Metal China nem más, mint a Stone Sober mindössze egy perc tizennégy másodperc hosszú, hangszercserére épülő, instrumentális kavalkádja. A dal egyébként nagy szerepet vállalt, hiszen a banda második, Gallopaloosa névre keresztelt kislemezének előfutára. Az egyébként odd beatekkel is kacérkodó, olykor emocionális, máskor kellőképp stoner anyag pikantériája a kávéházi hangulatot megelevenítő, dalokon átvezető csörömpölés, kellemes morajlás, amely minden dalban ott rejtőzik, sőt,

olykor előtérbe is kerül.

2022 őszén jelent meg a Sour Cherry Wine, amelyhez készült videoklip is, valamint a The Chess Game, amelyek singleként debütáltak.

A zenekar életében óriási mérföldkőnek bizonyult első önálló estjük, amely a Szimpla Kertben valósulhatott meg, 2022 januárjában. Ezt követően Budapest szívében a Központban adott a zenekar újabb önálló koncertet, majd a „Hóbortos Hétvége” névre keresztelt mini-koncertsorozat keretein belül a Dürer Kertben léptek színpadra. Másnap Sopronban az Ivan & The Parazolnak melegítették be a színpadot, az ezt követő napon pedig Szlovákiában az NFG Klubban a helyi huligán-folkot játszó Varkoccsal adtak közös estet. 2022 tavaszán bekerült a zenekar a Szimpla Lemming Program 8 döntőse közé a közel 80 jelentkező közül, melynek köszönhetően ismét koncertezhettek a Szimplában. A nyári hónapokban elérkezett a fesztiválok időszaka, elsőként a szlovák NFGreen fesztiválra kaptak meghívást, ahol az első nap főzenekaraként léphettek színpadra. A nemzetközi színtér felé nyitást mi sem bizonyítja jobban, minthogy invitálást kaptak a csehországi Duše lesa fesztiválra, melyre júliusban került sor. A hazai fesztiválok közül pedig a számos külföldi előadót felsorakoztató Fekete Zajon láthatta a bandát a közönség. 2022 őszén hat állomásos közös turnéra indult a zenekar a Vágtázó Halottkémekkel, amelynek köszönhetően számos olyan nívós helyen léphetnek fel közösen, mint például a Magyar Zene Háza. További közös koncertek valósultak meg, ahol társzenekar volt például a Deus Ex Quartet, a Eugene Tooms, vagy a Gerdesits Ferenc (Quimby) vezette KOHÓ.


Kedvezőtlen időjárás esetén a koncert a Művészetek Háza Színháztermében kerül megrendezésre.A Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. tulajdonosa és fenntartója Gödöllő Város Önkormányzata.

A programot/előadást a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja.


A változtatás jogát fenntartjuk.

Hasonló programok

Járai Márk Akusztik

Jegyár: Jegyértékesítés hamarosan.
Bereczki Karácsony

Bereczki Zoltán koncertje

Jegyár: 5 900 Ft - 11 900 Ft